Halgas Péter: Az első hágókupám

Reggel vonattal, közelítettem meg a találkozási pontot, ahol HZSJ felvett és robogtunk a helyszínre, azon aggódva, hogy lecsúszunk a nevezésről. :-)
Az úton témázgattunk az előző versenyekről Katival, így az út nagyon gyorsan elszaladt.
Megékeztünk a parkolóba, gyorsan kipattantunk és robogtunk a táborhelyhez nevezni. Amint odaértünk hamar bizonyossá vált, hogy kelhettünk volna később is. :-)
Mikor már többen voltak ébren, mint ahányan nem, elkezdődött a nevezés. Elsőként neveztünk. A csapatnév kérdésre csak annyit tudtunk kinyögni hogy: …majd ott kitaláljuk…. És már vésődött is a papírra. :-) Eztán vártuk az indulást.

Szerencsére vagy nem, mi indultunk elsőként. Először mentést kellet bemutatni, ahol az “aranyközépúttal” sikerült az általunk egyedül ismert kiemeléses mentést választanunk. Először elkezdtük hárman a sorrendet felállítani, de ez kaotikus volt ezért Zsolt eszméletlenre mászta magát a kötélen, hogy Gyula lementhesse én pedig átrendeztem addig a papírokat. A mentést követően Zsolt magához tért. :-)

HK_1

Mentünk tovább a következő állomásra, ahol bag-elni kellett.

HK_21

Először. Majd miután összekötötték a kezünket Gyulával, éreztem, hogy ez jó lesz… Jött a kérdés -Tudjátok-e mi az a békaügetés? —Neeee!!!!!!— Mert annak a segítségével kéne a kötelet kihúzni a bagből… Elindultunk. Mire kijöttek a kötelek én legalább négyszer haltam meg…, feltápászkodtunk és elindultunk volna vissza, de jött a felszólítás: – vissza is tessék ügetni! —Bazdmeg!!! Neee!— Elmondtunk egy-egy imát és visszaügettünk.

HK_3

Mentünk a kövi helyre. A lépcsőn konkrétan nem tudtam lemenni. Seggel előre ledülfereztem a vaskorláton. :-) Lent a szembekötős csomózáson hamar túlestünk.

HK_4

Mentünk a kötélpályára. Elindultunk.

HK_5

Rögtön utána meg is kaptuk ,hogy lehet sietni, mert ez verseny. Állni sem tudtunk a Gyulával kapaszkodás nélkül :-), de igyekeztünk. A fantasztikusan eszközölt elhúzás nem kicsit nehezítette meg az életünket… Sajna csak Gyula tudott teljesen végigmenni a pályán, mert beértek a csapatok, így nekem és HZSJ-nek le kellett jönnünk a vége előtt…

Kvíz. Hát mit mondjak, erősen a fantáziánk dominált…

Jöhetett a másik kötélpálya, az iszonyat jó volt az irányított ereszkedéssel a végén:)

HK_6

Aztán jött a húzórendszer építés, nagyon hamar megoldottuk Gyulával a rendszer összerakását, amíg a kötélvéget mentették Zsoltiék, kicsit lehet túl hamar is sikerült…:-)
Eztán, mivel már a verseny befejeződött számunkra és éhes is voltam, megettem két vajnélküli szisszenőszsemlét és néztük egy darabig a versenyzőket, majd hazajöttünk Zsolttal. Már elkönyveltük, hogy utolsók lettünk úgyis, bár csak a részvételért mentünk és a buliért…

Este jött az infó, hogy 16.-ak lettünk! :-)

OKLEVÉL
Nagyon meglepett minket, de rettentően örültünk. :-)
Könnyen lehet, hogy jövőre is összeállunk és akkor már cél a 10. helyen belülre kerülés! :-)

Sőt, én hozom a kis családomat is. :-)
A Junior verseny is nagyon fain volt. :-)

Köszönjük, hogy indulhattunk!
Életre szóló élménnyel gazdagodtunk!

Fotók: Bárdos Gyula